Boxning,  Kost & Hälsa

Summering

Det har hunnit bli totalt 5 professionella fighter fram tills idag.

Proffsdebuten som resulterade i en snabb första ronds K.O seger.

 

Fight nummer 2 blev en aning tuffare. En tuff och skicklig ryss med över 100 matcher som amatör bakom sig och en proffsmatch som hade slutat oavgjort mot en annan ryss. Ryssen visade sig vara tekniskt skicklig och höll mig varje gång jag kom nära i första ronden. Ronden slutade dock knappt till mig och jag kände att jag var tvungen att lägga i en till växel vilket jag gjorde. jag kom ut i andra ronden och satte press direkt på ryssen, jag jagade och skar av honom hela tiden men ryssen var snabb på fötterna men i slutet av ronden så fick jag upp honom mot repen och satte några hårda träffar som tog bra och ryssen gick ner för räkning. Tredje ronden började likadant, jag kände att han började bli trött och det gav mig mer energi. I slutet av tredje så satte jag två höger uppercut i huvudet som båda tog bra och han gick ner igen. I fjärde ronden så var han så trött att han knappt orkade hålla mig men jag fortsatte att pressa honom och fick tillslut in en höger uppercut mitt i mellangärdet. Den var inte så jättehård men den tog bra och det räckte för att han inte skulle kunna ta sig upp innan domaren hade räknat till tio, K.O rond 4!

 

Fight nummer 3 skulle bli lite av ett test för mig, både för att motståndaren hade ett ganska bra record, hade mött och gått tiden ut mot flera mycket duktiga fighters men framförallt för att jag skulle boxas huvudmatchen på den första proffsboxningsgalan någonsin i min egen hemstad Katrineholm! Jag hade dragits med en ganska kraftig förkylning innan matchen som inte ville släppa och hade faktiskt lite feber dagen innan invägningen men kände att det skulle behövas mer för att ställa in en sådan här stor grej. Jag kom till stadshotellet där invägningen skulle äga rum och efter en stund så fick jag syn på min motståndare. Han stod och flinade åt mig på ett hånfullt sätt, sen började han gå mot mig och gick rakt in i min axel och tittade ganska drygt bakåt efter att han hade passerat. En del kanske hade tappat fokus och blivit spända av en sån grej när mycket står på spel men det där var nog det bästa han kunde göra. Det gjorde mig så otroligt taggad och det enda jag hade i huvudet var att han skulle få se imorgon när det verkligen gäller. på våran staredown så flinade han lika drygt som han gjorde tidigare och jag kände verkligen hur adrenalinet pumpade i hela kroppen, speciellt när alla jag kände stod och ropade mitt namn. Det var dags för mig att göra min ”ringwalk” och låten jag hade valt var en remix på Eye of the tiger. Publikstödet jag hade var helt sjukt, det kändes som att det var 30000 personer där inne när alla stod upp och klappade händerna tillsammans med takten till musiken, trots att det endast var ca 1000 personer där. Matchen skulle precis börja och det enda jag hade i huvudet var att han skulle få äta upp sitt fula flin. Jag tog kommandot direkt och gick raka vägen efter honom, jag satte press och han gick på defensiven direkt. Lite orolig över att min förkylning inte släppt helt ännu så kände jag att jag måste göra tillräckligt för att vinna ronderna men ändå spara lite på krafterna. jag vann alla ronder och släppte aldrig in honom i matchen, I slutet av sista ronden så växlade vi slag ganska vilt men publiken älskade det och jublade högt. Seger på poäng!

 

Fight nummer 4 blev en bra och fin seger över en mycket tuff polack. Polacken hade gått en fight innan våran som han hade vunnit och inom fighting så är polacker kända för att vara ganska tuffa och hårda så vi visste att det skulle bli en bra match. Matchen startade och jag gjorde som jag alltid gör och tog mitten av ringen direkt, med tät gard och snabba kontringar så fick jag in flera fina träffar både i kroppen och huvudet men polacken var riktigt tuff och vek sig aldrig. I andra ronden träffade jag honom riktigt hårt på käken och såg hur hans blick försvann för någon sekund och tänkte att nu står han inte länge till men han kom tillbaka starkt och fortsatte fightas som att inget hade hänt. jag vann dem första 3 ronderna ganska klart och den fjärde ronden fortsatte likadant men i slutet av den sista ronden så smet ett slag igenom min gard och träffade rakt i mellangärdet och det kändes som att all min energi försvann och jag började se svarta prickar framför ögonen men i såna lägen måste man kunna bita ihop och man får verkligen inte visa att det gjorde ont, man måste ha ett riktigt bra pokerface. Jag lyckades med det och den fjärde raka segern var i hamn!

 

Det var dags för fight nummer 5 i Norrköping och min match var kvällens huvudfight och dessutom min första 6 rondare. Jag skulle möta en högt rankad kille från Tjeckien som hade ett bra record och hade mött en del blivande stjärnor. Jag tränade hårdare och vilade mindre än vad jag gjort tidigare och det kändes inte som det brukar. Med facit i hand som var jag nog ganska övertränad innan den matchen och det var flera andra som la märke till det. Matchen började och jag kände mig inte alls taggad, reflexerna fanns inte där och dem slagserier som brukar komma utan att jag ens tänker på det var helt borta, Jag var passiv och stod mest och tog slag. Min motståndare utnyttjade läget med all rätt och boxades en mycket bra match. Han vann rättvist den matchen på poäng och jag brukar verkligen inte skylla ifrån mig men jag presterade inte som jag brukar och vet att jag kan mycket bättre än så. Min första förlust var ett faktum på poäng och det var bara att acceptera, all heder till Ondrej!

 

Efter en svidande förlust så kan man enligt mig bara göra en sak av det och det är att lära sig av den så att det inte händer igen! Idag är jag glad att det hände för det gjorde så att jag fick en rejäl tankeställare och jag är mer fokuserad än någonsin. Träningen går otroligt bra, jag tränare bättre och smartare. Nästa match är planerad den 29:e September i min hemstad Katrineholm när jag återigen kommer att ha kvällens huvudnummer och jag längtar mer än någonsin efter att få bevisa för mig själv och alla andra att senast inte var min dag helt enkelt. Man vinner eller så lär man sig!