Boxning,  Kost & Hälsa,  Okategoriserade

Myter och inspiration

En myt som jag har läst att en del tror på som inte är så insatta i boxning är att professionell boxning är uppgjord som wrestling!? Visst har det funnits matcher genom tiderna som har varit uppgjorda pga av fusk och betting men absolut inte som wrestling. Boxning är inte uppgjort och det är en mycket hård sport som kräver sjukt mycket av sina utövare både fysiskt och psykiskt.

 

Det finns många boxare att se upp till och få inspiration utav men någon som inspirerar mig otroligt mycket är Julio Cesar Chavez SR. En otrolig fighter med en vilja och smärttröskel utöver denna värld, lite av en Rocky. Han vann flera matcher på ren vilja där motståndarna ibland var tekniskt överlägsna. Han boxas inte längre idag men dem flesta av hans matcher finns att se på Youtube mm. 107 vinster (85 på K.O.) 6 förluster och 2 oavgjorda, säger sig självt. Här följer en grym highlight…